Als schoon alleen niet goed genoeg is - MEWA voor de levensmiddelen industrie

 • Gegarandeerd hygiënisch schoon

  MEWA werkt volgens het kwaliteits- en managementsysteem RABC (Risk Analysis and Biocontamination Control System), dat voldoet aan alle relevante hygiënische eisen conform DIN EN 14065. We werken ook nauw samen met textieldeskundigen en relevante federale autoriteiten en instellingen, zoals het Robert Koch Instituut (RKI).

 • Persoonlijke klantenservice

  In tegenstelling tot een bedrijf dat producten alleen verkoopt, onderhouden wij een langdurige relatie met u. We zijn vertegenwoordigd in verschillende vestigingen, spreken de taal van het land en kennen de plaatselijke omgeving. Wij combineren de routine van een internationaal bedrijf met individuele en persoonlijke service. Wij staan aan uw zijde als betrouwbare partner met onze uitgebreide knowhow op het gebied van werkveiligheid, voorschriften, normen en innovatieve technologie.

 • MEWA is systeemrelevant

  MEWA voorziet meer dan 190.000 kleine, middelgrote en grote bedrijven in Europa van bedrijfstextiel, waarvan 84.000 in Duitsland - altijd conform de richtlijnen voor hygiëne, veiligheid, milieubescherming en gevaarlijke stoffen. MEWA levert dus een bijdrage aan de instandhouding van de bevoorradingsketen in vele sectoren van de vitale infrastructuur.

In de kwetsbare branche van de levensmiddelen industrie bent u verplicht om de hygiënische normen bijzonder strikt na te leven. Ook de reglementaire reiniging en verzorging van uw beroepskleding moet u te allen tijde kunnen aantonen.Aangezien deze hygiënische eisen niet kunnen worden gewaarborgd door het wassen van beroepskleding in een huishoudelijke wasmachine, adviseert de Duitse norm DIN 10524, die internationaal als maatstaf wordt gebruikt, gebruik te maken van professionele reiniging door textieldienstverleners.MEWA-beroepskleding voor nijverheid en industrie wordt gewassen bij constante temperaturen tussen 60 °C en 75 °C en is daarom vrij van hygiënerelevante micro-organismen, waaronder potentiële ziekteverwekkers. De verwerkte kledingstukken worden in aparte kledinghoezen getransporteerd om de hygiënische kwaliteit te garanderen tot aan de levering aan de klant.


Wij bieden u betrouwbare oplossingen voor de verhuur die de standaard vormen voor textielhygiëne. Met een full-service, die niet beperkt is tot het ophalen, reinigen en terugbrengen van hygiënekleding, maar ook intelligente opslagsystemen en een uitgebreid aanbod voor hygiëne van de sanitaire ruimte biedt. Overigens: de contactpersonen op de MEWA-vestiging kennen hun klanten goed en kunnen direct reageren op wijzigingsverzoeken. Korte lijnen en persoonlijk contact maken het mogelijk om de MEWA-diensten snel en eenvoudig te optimaliseren.


Het MEWA-servicesysteem voor hygiënekleding

 • <asset alt=
  Leveren & sorteren.
 • MBS_anziehen_1200x1200.png
  Aantrekken & je goed voelen
 • KrL_holen_1200x1200.png
  Verzamelen & ophalen
 • KrL_hygienisches-waschen_1200x1200.png
  Hygiënisch Wassen & drogen
 • KrL_pruefen-ersetzen_1200x1200.png
  Repareren & vervangen
Meer informatie