2020_Warnschutzprüfanlage_Fraunhofer.jpg

Samenwerking met Fraunhofer Instituut

Hogezichtbaarheidskleding wordt nog beter getest

Samenwerking met Fraunhofer Instituut

Hogezichtbaarheidskleding biedt veel mensen veiligheid. De fluorescerende stof en reflecterende strips zorgen bijvoorbeeld voor een hoge zichtbaarheid op snelwegen, spoorwegrails, luchthavens - vooral in de schemering en bij mist. Om ervoor te zorgen dat de goed zichtbare kleding na het wassen nog steeds aan alle eisen voldoet, wordt deze na elke wasbeurt grondig gecontroleerd.

Om deze kwaliteitscontrole te optimaliseren, werd er in samenwerking met het Fraunhofer Instituut een automatisch testsysteem ontwikkeld. Na het wassen en drogen gaat de kleding door een speciale opnamebox waar foto's van de voor- en achterzijde worden gemaakt. Met behulp van software worden de beelden van de kledij in realtime geanalyseerd. Het resultaat wordt overgedragen aan andere software die vervolgens de kleding naar de volgende stations in het kwaliteitscontroleproces stuurt. Alle gegevens worden verzameld om het systeem en de interne processen te analyseren en te optimaliseren. Met dit systeem wordt opnieuw een stap voorwaarts gezet op het vlak van veiligheid en kwaliteit.

Momenteel wordt het nieuwe gepatenteerde systeem getest in de Duitse MEWA-fabrieken in Weil, Schönbuch en Groß Kienitz. Uitbreiding naar andere locaties is gepland.

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas