Borna_Maskenuebergabe_0021.jpg

De coronacrisis: bron van solidariteit en veiligheid

MEWA schenkt mondmaskers

De coronacrisis: bron van solidariteit en veiligheid

Christine Lerch en Manfred Trummer steken hun blijdschap niet onder stoelen of banken wanneer hen de zakken met mondmaskers worden overhandigd. Deze gift getuigt van de nauwe samenwerking met MEWA de afgelopen jaren. "Voor een instelling zoals de werk- en leefgemeenschap Borna is het heel belangrijk dat de medehuurders en medewerkers van de ateliers zichzelf kunnen beschermen," zo meent Christine Lerch, "vooral wanneer dat een invloed heeft op hun dagelijkse gewoontes".

"Solidariteit dragen wij hoog in het vaandel"

Het coronavirus heeft ons dagdagelijkse leven aanzienlijk dooreengeschud, niet alleen op regionale schaal maar ook veel verder. Voor George Lazar van MEWA was het dan ook een vanzelfsprekendheid om een grote hoeveelheid textielen mondmaskers te schenken. "In deze moeilijke periode is het belangrijk dat onze maatschappij een hechte maatschappij blijft. Solidariteit en buurthulp dragen wij bijzonder hoog in het vaandel", zo beklemtoont hij. En hij voegt er nog aan toe: "Instellingen zoals Borna hebben dringend nood aan textielen maskers van dit type. We zijn heel blij dat we op deze manier kunnen bijdragen tot de bescherming van de mensen en tot de strijd tegen het coronavirus."

Regionale cohesie en samenwerking

MEWA ondersteunt al vele jaren een aantal sociale projecten, met name in Wynau. Sinds 2010 zijn medewerkers van het "externe team" van Borna Rothrist aan de slag bij MEWA. Het gaat hier om mensen met een fysieke beperking. Ze maken deel uit van het permanente personeel van MEWA en verrichten er het gewone werk.

UW CONTACTPERSOON

VPR Consult bvba

Jagersdreef 2

9100 Sint-Niklaas